Terug naar overzicht

Nieuwe gedichten bij Bredaas stiltegebied

De grote panelen met natuurfoto’s waar de gedichten op staan ademen de sfeer die het stiltegebied aan studenten en medewerkers wil bieden: rust en evenwicht. ‘Al eerder hingen er gedichten in het trappenhuis op A4tjes, maar die waren hier niet specifiek voor gemaakt’, vertelt Geertje Baijens van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken.  


Permanent

De bedoeling is dat de panelen er permanent blijven hangen. ‘Ze moeten wel een paar jaar meegaan. Het is ook een mooie verwijzing naar het stiltegebied’, stelt Baijens. De poëzie is ontsprongen aan het hoofd van oud-Avansdocent Ben Verschuuren, die vaker cursussen geeft over het schrijven van gedichten.  

Op weg naar het stiltegebied in HGS08 kom je nu zes gedichten van hem tegen op kunstzinnige natuurfoto’s. In het stiltegebied zelf is tenslotte ook alles gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Baijens: ‘De natuur straalt rust uit. Zo kom je al wandelend in de juiste stemming.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?