Terug naar overzicht

Optimisme over demonstratie

‘Het leeft goed, ik denk dat er duizenden mensen op afkomen.’ ISO-voorzitter Henno van Horssen ziet het zonnig in. ‘Op Facebook hadden zich gisteren al bijna duizend mensen aangemeld en in de praktijk kun je dat getal gerust met drie vermenigvuldigen. Het wordt mooi weer, er is muziek en we hebben goede sprekers.’ Onder wie demissionair staatssecretaris Van Bijsterveldt (CDA), Emile Roemer (SP) en Mark Harbers (VVD). Of ook PvdA-lijsttrekker Job Cohen zijn sociale leenstelsel komt verdedigen is niet bekend.

 

'Niet van die actievoerders' 

Sterke troef is de medewerking van de Landelijke Kamer van Verenigingen. Volgens voorzitter Anne Muyres is het voor het eerst dat de LKvV meehelpt met de voorbereiding van een demonstratie. ‘Wij zijn niet van die actievoerders’, erkent ze, ‘maar onze organisatie leent zich er goed voor. Wij hebben de besturen van onze 46 aangesloten verenigingen gevraagd hun leden op te roepen mee te demonstreren en de respons is goed. Dat is niet verwonderlijk, want als de bezuinigingsplannen doorgaan zal het voor de verenigingen nog moeilijker worden om studenten te vinden voor vrijwilligers- en bestuurswerk.’ [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?