Terug naar overzicht

Proefzaken voor studenten op rechtendag

 

Dat het anders werkt bij rechtszaken in het buitenland, zullen de studenten gauw genoeg merken. In de ochtend worden twee zittingen van civiele zaken nagebootst. Meester Kerkhofs van de rechtbank Breda en meester Franck van de Antwerpse rechtbank houden dan zitting in de hogeschool.

Kinderontvoering

In de middag is er een workshop. Die wordt geleid door een advocaat die deskundig is op het gebied van internationale kinderontvoering.

De studenten van de hogeschool gaan zelf ook internationaal aan het werk, want studenten van de Belgische Plantijn Hogeschool uit Antwerpen zijn ook aanwezig. Samen met de HBO-Rechtenstudenten uit België wordt na de workshop in kleine groepen aan een casus gewerkt. 

De Europese Rechtendag vindt plaats in de rechtszaal M007 in Tilburg. Aanmelden kan via events-jhs@fontys.nl. Vermeld in de mail je naam en klas. Het aantal plaatsen is beperkt. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?