Terug naar overzicht

Sterrenteam AFM naar voetbaltoernooi

Docenten Lennard Terpsma en Lisette van Leeuwen hadden al bedankt voor het docententeam van de Academie voor Financieel Management (AFM), dat aan het toernooi meedoet. ‘Op woensdagmiddag zorgen we normaal gesproken voor de kindjes’, zegt Van Leeuwen. Maar toen de zes studenten hen vroegen, kónden ze simpelweg niet weigeren. ‘Daardoor krijgen we wel veel boze blikken van de andere docenten’, zegt ze. 

Student Wouter Adriaansen, de keeper van vorig jaar, doet wegens ondermaats presteren niet meer mee. Docent Terpsma gaat nu, zoals zijn grote voorbeeld NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, het doel verdedigen. In de jeugd van voetbalclub Dongen heeft Terpsma zijn sporen reeds verdiend. Van Leeuwen is coach. ‘En de coach bepaalt álles’, waarschuwt ze haar spelers. 

Sterrenbeelden

Het is waarschijnlijk het enige team dat vóór het toernooi een Avanslokaal heeft gereserveerd voor een officiële vergadering. Coach Van Leeuwen is inmiddels uit de opstelling: ‘Iedereen met een aards sterrenbeeld staat in de verdediging. Vuur en lucht zijn snelle en passievolle spelers, dus die staan voorin.’

Da’s even slikken voor de mannen. Met die ondoorgrondelijke visie op het spelletje hadden ze nog geen rekening gehouden. ‘Uiteindelijk hoeven er maar drie van de zes op een andere plek in het veld te staan dan ze willen’, klaart hun coach de lucht.  

Winnaar

Het Avansteam heeft de zware taak de titel te verdedigen. Vorig jaar wonnen ze de allereerste editie van het toernooi. De beker staat nog bij speler Joshi van Dalm thuis. ‘Toen was er geen enkele hiërarchie, dus het is maar goed dat we nu een coach hebben’, stelt aanvoerder Ruud van Dongen. Hij beticht docenten van het concurrerende team van afpersingspraktijken. ‘Maar we verslaan ze toch wel, met twee vingers in de neus.’

De verwachtingen zijn hooggespannen, nu er een ervaren sluitpost en coach bij het team betrokken zijn. De spelers vergelijken Van Leeuwen met Louis van Gaal. ‘Ze regelt alles om de wedstrijden heen. Wij hoeven alleen nog maar te voetballen.’ In een opstelling volgens de astrologie. Als ze winnen is er maar één conclusie mogelijk: het stond in de sterren geschreven. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?