Terug naar overzicht

Student is voorzitter academieraad

Verkiezingen

Kusters is vanaf nu voorzitter van de AR van de Academie voor Technologie en Management (ATM), die gevestigd is aan de Lovensdijkstraat in Breda. Deze raad is sinds de verkiezingen eind april helemaal vernieuwd en telt nu vijf studentleden en twee medewerkers.

Paul Lindelauf is gistermiddag afgetreden als voorzitter en hij stapt ook helemaal als lid uit de raad. Nieuw lid Pieter Kop Jansen, docent Technische Informatica in Breda, is verkozen tot secretaris, zodat de AR van ATM in ieder geval extern vertegenwoordigd wordt door een student en een docent. Kop Jansen: ‘Dat is wel zo wijs.’

Speerpunten

Kusters had gistermiddag meteen een lijstje speerpunten gereed, waar hij als verse voorzitter aan wil werken. ‘De AR van ATM moet toegankelijker en laagdrempeliger worden. Ik wil meer openheid, meer duidelijkheid en vaste vergadermomenten. Laten we samen zorgen voor meer draagvlak’, riep hij zijn mede-raadsleden op.

Volgend jaar zouden er binnen de academie nogmaals verkiezingen gehouden kunnen worden. Kusters: ‘Onze AR moet tegen die tijd zo bekend en populair zijn, dat we na die verkiezingen een complete raad kunnen vormen, met vijf studentleden en vijf medewerkers.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?