Terug naar overzicht

Twee iMacs weg na nachtelijke inbraak

‘We denken dat het twee inbrekers zijn geweest’, vertelt Arno van Zundert van de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF). ‘Ze zijn op de steigers geklommen en hebben een ruit ingegooid op de eerste verdieping, waar het CMD-lab zit. Twee iMacs zijn meegenomen en er stond nog een computer klaar bij het raam, maar mogelijk heeft het alarm de inbrekers te erg afgeschrikt om hun klus af te maken. De computers worden vervangen.’

Schijnwerpers

De computers in het CMD-lab zijn van fabrikant Apple: ze zijn een jaar oud en hebben een nieuwwaarde van ongeveer 1.300 euro. De steigers dienen voor renovatiewerkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd aan de kozijnen van het Avansgebouw. De steigers zijn goed te zien vanaf de Claudius Prinsenlaan en tankstation Tinq. Na de inbraak zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen, onder andere door schijnwerpers op te hangen.

Vorige week zijn in vleugel 61 van het Lovensdijkgebouw overigens ook extra bewakingscamera’s opgehangen, omdat in de diverse computerlokalen binnen Avans regelmatig (kleine) computeronderdelen gestolen worden, zoals muizen en kabeltjes. DIF voert daarom tegenwoordig het Avansbrede beleid om in de computerlokalen bewakingscamera’s op te hangen. De beelden van de camera’s in het CMD-lab zijn helaas te donker om de inbrekers van vorige week te identificeren. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?