Terug naar overzicht

Weinig vrouwelijke animo WK-enquete

Bij de Academie voor Gezondheidszorg, de Academie voor Deeltijd en de Academie voor Sociale Studies in Breda is er nog maar weinig animo voor het naderende WK. Bij alle drie de academies was er slechts een enkeling die zijn of haar favoriete oranjeformatie aanvinkte. Het zijn toevallig ook de academies die veel vrouwelijke studenten en medewerkers herbergen.

Vrouwengehalte

Dat het hoge vrouwengehalte van een academie geen verklaring voor de beperkte belangstelling hoeft te zijn, bewijst de Academie voor Sociale Studies in Den Bosch. Ondanks de vele vrouwen die daar lesgeven en studeren, hebben inmiddels 19 mensen de WK-enquête ingevuld.

Oranjegevoel

Bij de Academie voor Financieel Management in Den Bosch, de Bredase Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu en de Academie voor Technologie en Management zit het helemaal goed met het oranjegevoel. Bij deze academies kropen respectievelijk 53, 49 en 45 voetbalkenners eenmalig in de huid van de Nederlandse bondscoach.

De WK-enquête staat nog ruim een week online. Benieuwd naar de voorlopige resultaten? Klik onderaan de website op ‘resultaten’. Over tweeënhalve week worden de definitieve uitkomsten gepresenteerd in Punt12. Dan wordt duidelijk wat volgens Avans de beste Oranje-opstelling is, welk land wereldkampioen wordt, wie zich tot topscorer kroont en tot welke ronde Oranje het weet te schoppen. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?