Terug naar overzicht

Andere games zijn altijd mooier

Drie rijen met laptops staan uitgestald in het Bossche informaticalokaal. Van ieder scherm spat een andere game. Dirk de Wit probeert de puzzelgame BYGSS, gemaakt door een groep medestudenten, te ontrafelen: ‘Ik moet toegeven dat dit er super mooi uitziet, alleen krijg ik het eerste level al niet opgelost.’

Gebouwen opblazen

Over zijn eigen game is hij wat minder enthousiast: ‘We hebben zelf een shooter ontwikkeld in de stijl van Grand Theft Auto 2 waarbij je een terrorist speelt die gebouwen moet opblazen. Het was niet helemaal mijn keus. Maar van de vier ideeën waar we mee begonnen, kreeg dit plan de meeste stemmen.’

‘Iedereen vindt de spellen van de andere groepen mooier. Bij je eigen spel weet je namelijk precies wat er aan mankeert, ook al merken de andere studenten dat niet als ze de game spelen’, vertelt Stefan van den Braak. Ondertussen kijkt hij toe hoe iemand zijn creatie BunkerClash, een Middeleeuwse variant op Worms, uitprobeert.

Boogschutter

In BunkerClash bedien je als gamer een boogschutter met wie je vanaf dezelfde posities verschillende vijanden met pijlen moet doorzeven. Daarmee is er weer een totaal ander concept uit de hoge hoed getoverd dan bij Bar Tycoon. Deze laatste game draait namelijk om het opbouwen van een horeca-imperium.

De ontwikkelde games zelf spelen, zit er voorlopig nog niet in. Misschien dat de spellen later nog zijn te downloaden. Geïnteresseerden moeten het voorlopig doen met een voorproefje op YouTube. [CT]

BYGGS:
BunkerClash
  Bar Tycoon

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?