Terug naar overzicht

Benefiet voor Graphic Design Festival

Vernielingen

Het Bredase festival was al meteen de eerste nacht de dupe, toen openbare kunstobjecten in het Valkenbergpark werden vernield. Ook diverse posters in de stad werden gestolen. Eind mei werd het kantoor van kunstpodium KOP het slachtoffer van inbraak. Voor duizenden euro’s aan apparatuur en geld werden uit het kantoor van KOP gestolen.

Daarom houdt KOP nu aanstaande vrijdag een benefiet PaperParty. Tijdens dit feest kunnen bezoekers voor weinig geld eigenaar worden van een origineel kunstwerk. KOP hoopt op deze manier de verliezen een beetje te kunnen compenseren. Het Graphic Design Festival gaat daarnaast bekijken hoe kunstwerken in de openbare ruimte voortaan nog beter ‘hufterproof’ gemaakt kunnen worden.

Papierkunst

Kunstwerken uit de expositie Paper Cut, die tijdens het festival bij KOP te zien was, zijn vrijdag te koop. De expo liet de mogelijkheden van papier zien en was met ruim 2.100 bezoekers een succes. Werken van de Japanse ontwerper Shin Tanaka, Marshall Alexander, NaniBird, Matt Hawkins en vele anderen, waaronder ook (oud-)studenten van kunstacademie St. Joost, gaan tegen mooie prijzen weg. Sommige kunstenaars hebben speciaal voor dit benefietfeest werk gemaakt of beschikbaar gesteld.

De benefiet PaperParty begint vrijdag 25 juni om 16.00 uur, bij KOP (Speelhuislaan 171 in Breda) en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Er is een dj, boekenverkoop en een hapje en een drankje. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?