Terug naar overzicht

Bossche kantine hele zomer dicht

Tijdens voorgaande jaren bleef de kantine in de zomer tussen de middag een paar uur open met een beperkt assortiment. Maar dit jaar kunnen medewerkers van Avans zelfs een streep door dit gefrituurd voedsel halen. De ruimte van Sodexo wordt tussen 28 juni en 28 augustus compleet gerenoveerd.  

Lijnbuffet

En dat is hard nodig volgens Carla Kop van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst: ‘Nu hebben we een lijnbuffet waardoor je altijd verplicht bent om achteraan in de rij aan te sluiten. Maar met de huidige studentenaantallen krijg je daardoor een hele slechte doorstroming. In het nieuwe restaurant komen verschillende eilandjes met producten. Je kunt het een beetje vergelijken met La Place, het restaurant in de V&D.’ 

Gelijktijdig met de verbouwing van het restaurant wordt het assortiment uitgebreid. ‘Nu kunnen we in Den Bosch vooral frituren en bakken,’ legt Kop uit. ‘Maar we willen naar meer versbereiding. Er komt een kok die gaat wokken en medewerkers kunnen straks zelf hun verse salades samenstellen.’ 

Afgesnoept

Voor de benodigde extra vierkante meters wordt de keuken achter de kantine gehalveerd en verdwijnt er een gedeelte achter het Grand Café. Ook wordt er een aantal meter van het zitgedeelte van de kantine afgesnoept.  ‘De stoelen en tafels zullen dus iets efficiënter moeten worden neergezet,’ aldus Kop. 

Een tijdelijke kantine elders in het gebouw was volgens Kop geen optie: ‘Daar is te veel geld mee gemoeid. Je hebt namelijk te maken met hygiëneregels, kassa’s, ovens, krachtstroom, ventilatie. Dat kun je niet zomaar even verplaatsen. Dat was ook gecompliceerder dan we zelf hadden verwacht. Bovendien is de omzet in de zomer sowieso al heel gering.’ 

De frisdrank-, koffie- en candybarautomaten blijven overigens wel de hele zomer ingeplugd en bijgevuld. Maar wie een belegd broodje wil, zal ‘m thuis moeten smeren. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?