Terug naar overzicht

Chemiestudenten spelen alchemist

Op het zogenaamde ‘alchemistenplein’ in het Valkenbergpark deden de studenten kleine “chemische” proefjes met kinderen en gaven zij demonstraties. De jeugdige bezoekers van deze historische feestdag, die het verleden eert van Breda als Nassaustad, konden het schouwspel wel waarderen.

 

Druk

Eerstejaarsstudent Nils Schneiders was een van de enthousiastelingen die zich heeft opgegeven voor de Nassaudag: ‘Het was erg leuk om te doen! Van tien tot vier zijn we actief geweest met die kinderen.’

 

De Nassaudag trok in totaal 3.500 bezoekers en dat was te merken. Nils: ‘Na even opstarten werd het al snel superdruk. De stroom kinderen ging de hele dag door. Zij vonden het ook heel leuk. Ze hebben scheerschuim en shampoo in allerlei kleurtjes gemaakt en mochten die ook mee naar huis nemen. Dat beviel goed!’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?