Terug naar overzicht

Eigen website duurzaam onderwijs

‘Duurzaamheid is niet langer het ideaal van enkele enthousiastelingen binnen het hoger onderwijs’, schrijft voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad op de website. Volgens hem kunnen hogescholen, bedrijven en overheden samenwerken om de kennis van duurzaamheid te vergroten.

Nauwelijks betekenis

Iets meer reserve toont voorzitter Sijbolt Noorda van universiteitenvereniging VSNU. ‘Duurzaamheid is een begrip dat zo vaak gebruikt wordt, dat het op zichzelf nog nauwelijks betekenis heeft’, schrijft hij in een column. Maar hij ziet wel mogelijkheden: niet alleen in onderwijs en onderzoek, maar ook in de bedrijfsvoering van universiteiten. ‘Denk bijvoorbeeld aan hergebruik van meubels, dubbel ruimtegebruik en steeds duurzamere gebouwen.’

De website moet uitgroeien tot een platform voor duurzaamheid in het hoger onderwijs. Hij is gelanceerd door de stichting DHO. [BB/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?