Terug naar overzicht

Fietsen van Grote Markt naar Grote Markt

Het plan om de tocht van ruim vijftig kilometer te fietsen ontstond binnen de internationale academie. ASIS-docenten Jan Peters, Hans van Manen, Joost Frencken en Ramon Mannie wilden hun directeur wel eens op de sportfiets zien. Het nieuwtje verspreidde zich als een lopend vuurtje binnen Avans in Breda en al snel meldden meerdere sportievelingen zich aan.

Avans Vitaal

Zoals voormalig adjunct-directeur van de Pabo Jo Timmermans en docenten Johan van Bussel, Rene-Pascal van den Boom en Wim Huisman van de Bredase Academie voor Algemeen Financieel Management. Voor die laatste was de trip naar onze zuiderburen een makkie, aangezien Huisman bijna elke zomer de Franse bergtoppen beklimt, zo vertelde hij al eens in Punt.

Op vrijdagmiddag 18 juni stonden de tien medewerkers ‘klaar voor de start’ op de binnenplaats van het Avansgebouw aan de Hogeschoollaan. Dankzij sponsoring van Avans Vitaal was er voor iedere fietser een mooi shirt en een lunchpakketje met fruit, flesjes jus, brood en oranje muffins. Na een verlate start vertrok de groep tegen enen richting Antwerpen.

Lekke band

‘De heenweg ging vrij makkelijk’, vertelt ASIS-docent Jan Peters. ‘Er reed alleen één collega zijn band lek, maar door het opleggen van een reserveband was dat euvel snel verholpen. Om half vier bereikten we de Grote Markt in Antwerpen, waar we op een terras een heerlijk Belgisch biertje hebben gedronken samen.’

De terugreis ging voor de Avanssportievelingen wat minder voorspoedig. Met een forse noordenwind tegen was die rit heel wat zwaarder. Peters: ‘Het tempo lag een stuk lager en we moesten op een gegeven moment even pauzeren en energie bijtanken. Vooral de wat minder getrainde collega’s. De lunchpakketjes van Avans Vitaal kwamen toen erg goed van pas!’

Om half zeven ‘s avonds werd uiteindelijk de Grote Markt van Breda bereikt.

De fietstocht is zeker voor herhaling vatbaar, vinden de mannen. En dan rijden ze volgend jaar misschien wel voor een goed doel. [LJ]

Meer foto's van de fietstocht staan op de Facebook-pagina van Punt!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?