Terug naar overzicht

Fusie Avans en Hogeschool Zeeland?

In een interview met BN DeStem geeft Rüpp aan dat hij vooral wil werken aan de naamsbekendheid van Avans Hogeschool: ‘Als je in deze regio aan iemand vraagt “Noem een hogeschool”, dan noemen de meesten Fontys Hogescholen in Tilburg. Brabant moet ook weten wat Avans doet en waar Avans voor staat.’

Keurmerk

‘Ik wil ervoor zorgen dat het diploma van Avans Hogeschool een keurmerk wordt waarmee je overal binnenkomt’, vervolgt Rüpp. ‘In de toekomst moet iemand blind worden aangenomen als-ie zegt dat-ie van Avans komt.’ Avans moet volgens hem onder andere inzetten op duurzaamheid: ‘Wij proberen de duurzaamheidsgedachte in te bouwen als basiselement in ons curriculum.’

Fusie

Ten slotte wijst Rüpp een fusie met de Hogeschool Zeeland niet van de hand: ‘Het is niet ondenkbaar. We ontwikkelen de opleiding Maintenance al samen en zijn volop in gesprek om te kijken hoe we de Zeeuwse opleidingen in stand kunnen houden. Maar ik zou eerst op een rijtje moeten zetten wat de meerwaarde is. Breda-Vlissingen is een heel eind.’

In Punt13 die 1 juli in de bakken ligt, komt Paul Rüpp uitvoerig aan bod over zijn eerste jaar bij Avans. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?