Terug naar overzicht

Onder de indruk van zorg in Nicaragua

Krotjes

‘Hoe kunnen de mensen in die krotjes leven?’ Judith van Hoof, Verpleegkundestudent in Breda, is het meest onder de indruk van de levensstijl van de Nicaraguanen, zo vertelt ze in het filmpje.

Ze ging op huisbezoek om de kinderen die nog niet naar school gaan te vaccineren. ‘In sommige huizen lopen ook de varkens, kippen en honden rond en de kinderen lopen daar gewoon met blote voeten doorheen. ’s Avonds ging het hard onweren en regenen. Als je dan ziet wat je thuis in Nederland hebt, vraag je je af hoe mensen zo kunnen leven.’

Wachtkamer

Judith ging met het stagebemiddelingsbureau On-Stage naar Nicaragua. Die maakte een promofilmpje van haar stage. Behalve het vaccineren geeft Judith ook veel voorlichting aan patiënten. Om acht uur ’s morgens begint haar werkdag en werkt ze mee tijdens het spreekuur.

‘Het is leuk om stage te lopen in een ander land en te zien hoe hier de gezondheidszorg in zijn werk gaat’, vindt Judith. Zelf is ze inmiddels al aardig gewend, zo blijkt uit het filmpje. Ze laat ons doodnormaal de wachtkamer zien, terwijl ook die in de verste verte niet lijkt op een Nederlandse wachtkamer; het is gewoon de binnentuin van de kliniek. [ID]

Het filmpje:

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?