Terug naar overzicht

Studenten richten zich op iPods

Ze vragen tien euro voor het apparaatje dat draadloos de muziek van je iPod of iPhone naar de boxen van je radio stuurt. ‘Het werkt met een frequentie. Als je die op elkaar afstemt, kun je de muziek van je iPod overal uit de boxen laten knallen’, vertelt Janina Berg. ’Ook met je autoradio werkt het prima.’ 

Niet verkrijgbaar

Het groepje studenten International Business and Languages in Den Bosch had het product snel gevonden. ‘Onze Franse studenten kenden het product al en waren verbaasd dat het nog niet in Nederland te krijgen was. We hebben één Nederlandse internetwinkel gevonden die het had.’ De groep kent drie Franse, twee Duitse en twee Nederlandse studenten. ‘We gingen er meteen voor, dan hadden we meer tijd voor goede marktresearch.’ 

Nadeel is dat het artikel alleen voor Apple-bezitters geschikt is. ‘Maar onderzoek wijst uit dat die gadgets juist enorm leuk vinden’, zegt Janina. Dat blijkt ook uit de verkoop: de groep is nog bezig met een order van een winkel en er zijn er sowieso al dertig van de honderd verkocht. 'Misschien helpt het dat er een jaar garantie op zit. Je krijgt er ook een afstandbediening en oplader voor in de auto bij.'  

Prijs verlaagd

Dat verwachten ze komende week nog wel te halen. Janina: ‘Aan winkels verkopen is lastig, dat merken alle groepjes. Maar naar de consumenten toe loopt het goed. Al hebben we wel de prijs verlaagd van veertien naar tien euro.’  

Het studentenbedrijf is vandaag en komende week nog te vinden in de hal van Avans aan de Onderwijsboulevard. Interesse? Digitaal bestellen kan ook via transmitmusic.nl@gmail.com. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?