Terug naar overzicht

Concurrentie voor Avans Marktplaats

Cubble, the Student Bubble. Zo gaat de kersverse verkoopsite sinds twee weken door het leven. Naar het voorbeeld van Marktplaats hebben de oprichters geknutseld aan een website die bedoeld is voor studenten. Geen auto’s of postzegels dus, maar studieboeken, laptops en studentenkamers. Studenten kunnen gratis en onbeperkt hun overbodige spullen in de verkoop gooien.

Niet te openbaar

Om op de website door de advertenties te kunnen snuffelen moeten de studenten zich wel eerst inschrijven. ‘Marktplaats is te grootschalig en te openbaar’, vertelt Giel Boes, één van de oprichters. ‘Daarom hebben we gekozen voor een gesloten community waarvoor alleen studenten zich kunnen aanmelden.’

Natuurlijk is de beveiliging niet bepaald waterdicht geeft Boes toe: ‘Iedereen kan zich nu nog voordoen als student. We hopen het in de toekomst voor elkaar te krijgen dat studenten zich met hun inschrijvingsnummer van de hogeschool of universiteit kunnen aanmelden.’

Voorkeuren

Eenmaal aangemeld is het volgens Boes mogelijk om verschillende voorkeuren aan te vinken: ‘Stel dat een student in Tilburg woont. Dan kan hij bijvoorbeeld een e-mail krijgen zodra er een studieboek in Tilburg wordt aangeboden. We hebben namelijk gemerkt dat er onder studenten veel behoefte is aan het simpel vinden van spullen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?