Terug naar overzicht

Dief gepakt op Bredase kunstacademie

Bewaking

De afgelopen twee, drie weken zijn er meerdere laptops en afstudeerwerken gestolen uit het gebouw aan de Beukenlaan. Daarom is er ongeveer een week geleden een speciale bewaker aangesteld. Door het inrichten van de eindexpo was er echter veel chaos in huis, waarbij er veel “vreemde” mensen binnen waren.

Academiedirecteur Jules van de Vijver: ‘Dit is een hele kwetsbare periode zo rond de eindexposities. Daarom hebben wij de extra maatregel genomen om een extern bewakingsbedrijf in te huren. De studenten surveilleren zelf ook rondom de eindexpo, maar we zijn een open instelling.’

Overmeesterd

De bal ging gistermiddag rollen toen de bewaking een verdachte jongeman eerst zonder tas het gebouw in zag gaan en hem later mét tas zag lopen. De dief bleek een kantoor te hebben opengebroken. Hij werd betrapt met de gestolen waar en is door de conciërges en de bewaker overmeesterd. Van de Vijver: ‘Dankzij de alertheid van onze mensen is de dief gepakt. We hebben de man bewaakt totdat de politie er was om hem te arresteren.’

De jongeman werd door de aanhouding onwel en er moest zelfs een ambulance aan te pas komen. De dief heeft de diefstal bekend. Hij is geen student van de kunstacademie. Het is nog niet honderd procent zeker of alle diefstallen van de afgelopen weken door deze ene persoon zijn gepleegd. De politie doet technisch onderzoek. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?