Terug naar overzicht

Eerste lichting GZT studeert af

Groei

Negen studenten GZT ontvangen hun bachelordiploma, als eersten binnen Avans én in heel Nederland. Sinds 1 september 2008 is GZT op Avans officieel een volwaardige vierjarige bachelor, daarvoor was het al een major. De opleiding heeft nu zo’n tachtig studenten in huis. Opleidingscoördinator Niels de Beer: ‘Volgens de verwachtingen starten er in september tussen de 35 en 40 nieuwe eerstejaars. We blijven groeien.’

Zeven van de negen afstudeerders hebben al meteen een baan gevonden. ‘Twee gaan er een tijdje naar het buitenland’, vertelt De Beer. ‘Dat bewijst het bestaansrecht van deze opleiding. Bovendien zit er in Nederland verder alleen in Rotterdam een met GZT vergelijkbare opleiding.’

Deeltijd

De afstudeerders komen onder andere terecht bij de overheid, ziekenhuizen, woningcorporaties of bedrijven die protheses of revalidatieartikelen produceren. Afstudeerder Sam van de Woning voltooide bijvoorbeeld zijn eindopdracht bij de gemeente Breda. Hij inventariseerde de technologische mogelijkheden voor mensen met beperkingen als gevolg van ouderdom of ziekte, zodat de burger daar voortaan meer inzicht in heeft.

GZT is een zogenaamde ‘snijvlakopleiding’, op de grens tussen meerdere vakgebieden: gezondheidszorg, bedrijfskunde, techniek en bouwkunde. De Beer: ‘Dat spreekt studenten aan en bovendien is er vanuit het werkveld een groot aanbod van stageplaatsen en opdrachten, bijna meer dan we kunnen vervullen. We gaan daarom komend jaar ook eens goed nadenken over een deeltijdvariant.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?