Terug naar overzicht

Expo van jonge illustratoren

De expositie heet ‘Aan de Bak!’ en toont ‘stevig werk van twaalf jonge illustratoren’. Deze kunstenaars zijn stuk voor stuk in 2008 afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St. Joost, in Breda of Den Bosch, en staan dus nog aan het begin van hun professionele carrière als illustrator.

Rondreizen

De twaalf illustratoren zijn: Lobke van Aar, Irina Babiouk, Maarten Donders, Iggy ‘t Hart, Siri Hol, Mirjam van de Klein, Qamar van Leeuwen, Linda Rampen, Lotte Mulder, Ellen van de Velden, Maaike Verwijs en Pien van Wetten. In een serie van rondreizende exposities door Brabant bundelen de beginnende kunstenaars hun krachten.

‘Aan de Bak!’ toont ook werk dat de illustratoren maakten terwijl de expo al rondreisde, ander werk is weer weggelaten of veranderd. De tentoonstelling is dus behoorlijk dynamisch. De bezoeker kan graphic novels, posters, fragmenten uit magazines, animaties en nog veel meer bewonderen.

Gebouw C ligt aan de Reigerstraat in Breda. De opening van de expositie ‘Aan de Bak!’ is op donderdagavond 22 juli om 20.00 uur. Daarna is de expo open van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Entree gratis. Meer info: www.vaneindnaarbegin.nl. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?