Terug naar overzicht

Harde afspraken Avans met ICT-bedrijven

Volgens Landman was er behoefte aan duidelijke afspraken. ‘Convenanten blijven vaak bungelen, het stopt bij de goede voornemens’, merkte hij. ‘Een jaar later is het verdwenen.’ Nooit eerder waren de voorwaarden zo strikt als het convenant van afgelopen week. Samen met Ericsson en Fokker Elmo tekende AIB een contract met harde afspraken.

Drie gastlessen

De Academie voor ICT & Business gaat nauw samenwerken met Ericsson en Fokker Elmo. ‘Zo is er afgesproken dat er in drie modules een gastdocent van het bedrijf les komt geven. Er staat nog net geen tijd bij, maar die les wordt ingepland dus dan moet er iemand zijn.’ Ook stages van docenten bij de bedrijven zijn voor komend studiejaar 2010/2011 al vastgelegd. 

Geslaagde samenwerking

Oud-student Jochen de Vet presenteerde bij de ondertekening zijn loopbaan als lichtend voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen de school en het bedrijfsleven. Hij werkte een jaar bij Fokker Elmo voor zijn afstudeerstage. Daarna mocht hij er blijven werken.  

‘Ik kende de cultuur van het bedrijf en wist waar voor mij de uitdagingen lagen’, stelt hij. De Vet begeleidt nu zelf stagiairs. ‘Zo is de cyclus rond en draag ik bij aan het samenwerkingsverband om iets te betekenen voor Avans.’ Landman: ‘Jochen is een excellent voorbeeld voor wat het teweegbrengt. We hopen dat alle studenten in de loop van de tijd zo zijn.’ 

Maintenance

De partijen willen in de toekomst ook meer samenwerken bij het invullen van opleidingen. Zo zijn ze nu al samen bezig om de opleiding Maintenance, onderhoudsmanagement voor met name vliegtuigen, vorm te geven. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?