Terug naar overzicht

Internationale talenten in Den Bosch

Gerenommeerde scouts hebben gezocht naar de veertig grootste talenten van beeldende kunstacademies. Steden die meedoen zijn onder andere Berlijn, Lissabon, Londen, Madrid, Venetië en New York. De jonge kunstenaars exposeren met uiteenlopend werk van schilderijen tot video-art en van beeldhouwwerk tot performances. Op deze site is een overzicht te zien. Van de Bossche kunstacademie zelf doen Sebastiaan Noort en Emma van der Put mee. 

Culturele Hoofdstad

BYTS is een opmaat naar 2016, als de vijfhonderdste sterfdag van schilder Jheronymus Bosch groots wordt herdacht in de stad. Met BYTS wil de stad zich ook profileren om mee te dingen naar de titel Culturele Hoofdstad in 2018.

De opening van het festival was gisteren op de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St. Joost in Den Bosch. De komende dagen is de expositie van 16 tot en met 18 en op 23 en 24 juli van 11.00 tot 21.00 uur geopend. Op de laatste dag, 25 juli, is de tentoonstelling van 11.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken. Toegang is 7,50 euro; tot en met achttien jaar is de toegang gratis. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?