Terug naar overzicht

Lucasprijs 2010 voor Marit Maes

De gemeente Den Bosch reikt de prijs jaarlijks uit voor het beste afstudeerwerk van de Bossche kunstacademie. Uit acht genomineerden bleek Maes het grootste talent van de lichting afstudeerders van dit jaar. Zij liet de andere kanshebbers Sebastiaan Noort, Emma van der Put, Marjon van Laarhoven, Inna Romanova, Renée Verspaandonk, Silke Oude Griep en Sheila de Windt achter zich. 

Virtuoos

Maes beroerde de jury met haar aquarellen het meest. Ze heeft volgens het juryrapport een ‘zeer autonome positie’ ingenomen binnen de afdeling illustratie, omdat ze altijd een eigen vertaling van het thema maakt. ‘Zij kan virtuoos aquarelleren maar weet – en dat is bijzonder – steeds op het juiste moment de rem op haar talent te zetten’, zo meldt de jury, die haar complimenteert en vergelijkt met Marlene Dumas.

De jury bestond dit jaar uit academiedirecteur Jules van de Vijver, directeur van SCHUNCK* te Heerlen Stijn Huijts en kunstcriticus bij de Volkskrant Sacha Bronwasser. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?