Terug naar overzicht

Mogelijk verlies stageplekken Organon

Samenwerking

Afgelopen donderdag werd bekend dat het farmaceutische bedrijf MSD in Oss, beter bekend als Organon, 2.175 van de 4.500 werknemers gaat ontslaan. Deze ‘herstructurering’ zou noodzakelijk zijn voor het bedrijf om te overleven.

Voor de ATGM is Organon een belangrijk bedrijf voor stage- en afstudeerplekken. Academiedirecteur Paul van Hal: ‘Jaarlijks zijn er meerdere ATGM-studenten bij Organon aan de slag, ik schat tussen de vijf en tien. Ik heb nog geen officieel bericht gekregen dat onze studenten in de toekomst niet meer welkom zijn. De samenwerking was tot nu toe altijd uitstekend, het zou jammer zijn als die stopt.’

Domper

Ook voor de nieuwe ATGM-opleiding Chemie in Den Bosch, die start in september, is het massaontslag een domper. Van Hal: ‘Organon is een bedrijf dat lekker dichtbij ligt en goed bereikbaar is, zeker vanuit Den Bosch. Bij ATGM-studenten is dit mede daardoor een zeer populair stagebedrijf. Nu zullen studenten het misschien wat verder weg moeten gaan zoeken.’

Maar ook als Organon wegvalt, zal er zeker geen sprake zijn van een gebrek aan stageplekken in de toekomst, stelt Van Hal. ‘Er blijft nog genoeg over. ATGM-studenten komen nog altijd relatief makkelijk aan een stageplek en baan. Er zijn zóveel bedrijven die onze studenten willen hebben: er is een enorme vraag, soms meer dan wij kunnen aanbieden.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?