Terug naar overzicht

Nieuwe studenten gezocht voor promotie

Jacqueline Huisman, medewerker van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken (DMCS), coördineert de voorlichtingssessies. ‘We geven namens Avans al jaren voorlichting aan scholieren van havo 3 over de sectoren van het hbo. Dat helpt ze bij het maken van een profielkeuze’, zegt Huisman. 

Bij Huisman komen de aanvragen van middelbare scholen binnen en ze zorgt ervoor dat studenten er op afspraak voorlichting geven. Het is niet verplicht om veel op pad te gaan,Je kiest zelf uit wanneer je wel en niet kunt. ‘Studenten mogen zo vaak voorlichting geven als ze willen. Voor havoleerlingen is het leuk dat er studenten vertellen over hun eigen ervaringen.’ 

Eigen verhaal

Avans heeft jaarlijks een poel van zo’n 25 studenten die de voorlichtingen geven. ‘Maar nu gaan er veel op stage of studeren af. Daarom zijn er plekken vrijgekomen’, zegt Huisman. Zo is student Silvia de Mol klaar met haar opleiding Social Work. ‘Ik heb het drie jaar met plezier gedaan. In het begin vond ik het best eng, want ik was geen ster in presenteren. Omdat ik er veel van kon leren, heb ik het toch gedaan’, zegt ze.  

Daan Mevius, derdejaarsstudent Biotechnologie in Breda, vond presenteren juist al leuk. Ook al spreekt de dvd eigenlijk voor zich. ‘De filmpjes leggen eigenlijk nog het meeste uit.’ Het leukste vond hij om in gesprek te gaan met de klas. ‘Vaak heb je nog tijd over en kun je aan de leerlingen vragen wat zij verwachten van het hbo en waar ze hun keuze op baseren. Je eigen verhaal hierover doet het ook altijd goed.’  

Bijverdienen

Met de werkzaamheden leer je presentatievaardigheden en je steekt ervan op hoe je de interactie met een klas aangaat. Bovendien kun je er ook mee bijverdienen, je krijgt de reiskosten vergoed en verdient 8,50 per uur. ‘We geven van september tot maart voorlichting op scholen’, vertelt Huisman. 

Voor meer informatie of om je op te geven, kun je mailen naar scholenvoorlichting@avans.nl of bellen naar Jacqueline Huisman: 076-5238810. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?