Terug naar overzicht

Ontwerpers linken aan muzikanten

Lieke van den Berge en Ivon van den Aker startten al tijdens hun opleiding een webwinkel met zelf ontworpen kleding. Nu is het tijd om een stapje verder te gaan: ze willen jonge bandjes helpen met een eigen merchandise-lijn. Tegelijkertijd zoeken ze tien jonge ontwerpers die deze opdracht voor hun rekening willen nemen. 

Bands en ontwerpers gezocht!

Op deze site kan iedereen zich aanmelden als jonge band of ontwerper. In augustus gaat het project van start. ‘Door het downloaden is het makkelijker om je muziek onder de mensen te krijgen, maar des te moeilijker om van je creativiteit te kunnen leven’, stellen de oud-studenten. ‘Er is iets nodig dat nieuwsgierig maakt en de aandacht trekt, een originele merchandise-lijn!’ 

Visueel en muzikaal avontuur

Een twee weken durend visueel en muzikaal avontuur, noemen de meiden het. Gedurende twee weken worden tien ontwerpers gekoppeld aan een beginnend muzikant, rapper of band. Zij maken een visuele identiteit die past bij de muziek: Shirts van kwaliteit, posters die iedereen aan de muren wil hebben en cd-hoezen die nieuwsgierig maken. In Rotterdam op de West-Kruiskade wordt daar een ruimte voor ingericht. Daar kunnen de waren verkocht worden en kopers krijgen meteen een gratis kaartje voor een concert. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?