Terug naar overzicht

Sfeer Tilburg sterk verbeterd

Vooral bij de nieuwe opleiding Bouwmanagement en Vastgoed waren niets dan positieve geluiden te horen. Zo beoordeelden studenten de sfeer in de Nationale Studenten Enquete (zoals STO tegenwoordig heet) met een 8,54. Mede daardoor rolde de studie, ten opzichte van vergelijkbare opleidingen in Nederland, als beste uit de koker. Ook bij Civiele Techniek kreeg de sfeer een ruime voldoende: 8,07.

Totus

‘Totus zit hier in de kelder’, probeert Nick van Eembergen, derdejaarsstudent Bouwkunde, de goede sfeer te verklaren. ‘Dat is vrij uniek, een studentenvereniging onderin het schoolgebouw. Je kunt daar altijd even binnenlopen om wat te drinken. Bovendien heb je hier weinig besloten kamertjes. Alles is hier open. Jij hebt één grote ruimte waar iedereen werkt.’

Het open karakter geldt volgens Anouk Welters, docent bij de Academie voor Bouw & Infra, ook voor de medewerkersruimte. ‘In Den Bosch zitten de docenten in aparte kantoortjes. Hier zit iedereen in één grote werkruimte. Daardoor heb ik makkelijker contact met collega’s, maar ook studenten kunnen een docent makkelijker vinden.’

Verlengsnoeren

Maar was dit in voorgaande jaren niet ook het geval? Aan het gebouw is immers niks veranderd. Toch wel, redeneert Welters: ‘Er zijn, bijvoorbeeld op de plaats van het Grand Café, veel extra werkplekken gecreëerd. Misschien draagt dat ook bij aan een betere sfeer.’ Ook Van Eemsberg roemt de faciliteiten: ‘Je kunt overal met je laptop aan de slag. Er zit altijd wel een stopcontact in de buurt en verlengsnoeren kun je makkelijk lenen. Dat werkt heerlijk.’ [CT]

Zie ook eerder verschenen artikel:

Tilburgse Grand Cafe populaire werkplek 9-6-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?