Terug naar overzicht

Student maakt site voor wielerfans

Derdejaars Informaticastudent Remco van Bers uit Breda heeft de site opgezet samen met een vriend die wielerfanaat is. ‘Deze poule-site bestaat nu vier jaar. We zijn niet echt groot of bekend, maar staan wel op wielersites als wielerflits.nl’, meldt hij. Alles bij elkaar heeft de site vijfduizend leden. Tijdens de Tour de France van vorig jaar gokten 1.500 mensen mee naar de uitslag. ‘We zitten nu al op 670 inschrijvingen. Aanmelden kan nog tot zaterdag’, zegt Van Bers. 

Hele jaar door

Niet alleen tijdens La Grande Boucle, maar het hele jaar door is de student bezig met de site. ‘We maken een poule tijdens alle grote rondes, ook de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje. Daarnaast is er het hele jaar door een groot spel met alle klassiekers.’ Dat betekent voor Van Bers dat hij steeds het systeem moet resetten en de site aanpast. ‘Mijn vriend voegt dan alle teams en renners in, zodat de gegevens kloppen.’ 

De site is puur als hobby gebouwd. ‘Ik maakte hem al voordat ik op Avans Informatica ging studeren. Dat is helaas te zien ook. Ik wil hem nog een keer vernieuwen, maar daar heb ik steeds geen tijd voor.’ Hij heeft vooral hobby in de techniek, maar het wielrennen volgt hij ook. Van Bers: ‘Maar eigenlijk alleen de Tour de France volg ik echt goed. Ik ga er zelf niet voor naar Rotterdam, maar mijn vriend wel. Dat is de echte wielerfreak.’ [EvG] 

Tot zaterdag kunnen alle studenten en medewerkers van Avans zich gratis inschrijven voor de Punt-poule. Meld je hier gratis aan bij subpoule Punt, wachtwoord: Avans9. Ook kun je tot zaterdag meedoen aan een Tour de France-poule via Remco’s site. 

Zie ook het eerder verschenen artikel:
Punt start Tour de France-poule – 30-06-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?