Terug naar overzicht

5.000 euro voor gezondheidsproject Afrika

Naamgever van de prijs is oud-Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer die onder meer bekend werd door in het Afrikaanse land Gabon een ziekenhuis op te richten. Om zijn gedachtegoed levend te houden, looft het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds (NASF) een prijs uit aan jongeren tussen de 18 en 30 jaar die werken aan een ontwikkelingsproject in de gezondheidszorg in Afrika.

Persoonlijke zakken

Echt rijk word je er overigens niet van. Zoals het een goed doel betaamt, verdwijnt de 5.000 euro uiteraard niet in de persoonlijke zakken van de winnaar. Het geldbedrag dient als startsubsidie voor het ontwikkelingsproject.

Zelf meedoen of iemand nomineren? Vul voor 24 september dan online dit aanmeldingsformulier in. Voor meer informatie kun je terecht op de website van NASF. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?