Terug naar overzicht

Alcoholvrije intro voor medewerkers

Die introductie voor medewerkers doet in niets denken aan een introductie voor studenten. Geen spelletjes en geen gelal; de medewerkers zitten in nette kleding op hun stoel en laten alle informatie rustig over zich heen komen.

Douchen

Waar kun je douchen als je op de fiets naar Avans komt, wat doet de Diensteenheid ICT en Facilitaire Diensten (DIF) en waar staat Avans eigenlijk voor? Dit soort vragen worden tijdens de introductiedag beantwoord. ‘Handig’, vindt Marlon Leemans, docent marketing bij de Academie voor Marketing en Business Management (AMBM), ‘het is toch wel fijn om te weten voor wat voor soort organisatie je werkt.’

Leemans studeerde in 2004 af op Avans in Commerciële Economie. Ze haalde geen voldoening uit haar baan in het bedrijfsleven en kwam daarom weer bij Avans terecht. Toch vindt ze zo’n dag, als oud-Avansstudent, geen overbodige luxe. ‘Er is veel veranderd in de tussenliggende jaren. Toen ik hier zat was er bijvoorbeeld nog geen nieuwbouw.’

Geen borrel

De introductie voor nieuwe medewerkers is niet alleen in september. Het hele jaar door worden er mensen aangenomen en daarom is er vier keer per jaar zo’n bijeenkomst die tegenwoordig een halve dag duurt.

Het grootste verschil met een studentenintro is dat er geen alcohol geschonken wordt. Uit evaluaties van eerdere introducties bleek namelijk dat veel nieuwe medewerkers de dag te lang vonden. De borrel aan het einde van de dag werd daarom afgeschaft. [ID]

Meer over introducties bij Avans lees je in het Puntdossier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?