Terug naar overzicht

Avansstudenten in Mexico niet naar huis

Reisadvies

De twee Avansstudenten zitten in de stad Gaudalajara en krijgen vooralsnog geen advies om terug naar huis te komen. ‘Guadalajara is een stad in het westen van het land, ver van de grensstreek waar de problemen zich voordoen. De studenten worden goed opgevangen op de campus’, vertelt Peter van Bragt van het International Office. 

‘We houden de situatie in de wereld goed in de gaten en kijken waar er onrust is.’ Het International Office hanteert als leidraad altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor Mexico is dat nu een 3, wat op een schaal van 1 tot 6 betekent dat er onveilige gebieden in het land zijn. Bij reisadvies 6 worden alle reizen ontraden.  

De vier studenten van InHolland mogen zelf de beslissing of ze terugkomen of niet. Eén studente heeft inmiddels besloten terug te keren, de drie anderen overwegen dat nog.

Database

Het International Office is bezig met een pilot waarbij alle studenten en medewerkers van Avans die in verband met studie of werk in het buitenland verblijven in een database worden ingevoerd. Zo kan altijd gekeken worden wie waar ergens ter wereld is. Dat is nu wel bekend bij de academie waar de student of medewerker onder valt, maar dat wordt in de toekomst dus ook op één centrale plek verzameld.

Bij calamiteiten of onrust kunnen Avansstudenten en medewerkers in het buitenland dan opgespoord worden. Van Bragt: ‘Denk bijvoorbeeld aan de uitbraak van de Mexicaanse griep of de aanslagen in Madrid of met 9/11. We houden de situatie in de gaten en kunnen dan adviseren om terug te komen of om een tijdje het gebied te verlaten waar onrust heerst.’

Het is nog niet voorgekomen dat Avansstudenten het advies hebben gekregen om terug te komen uit het buitenland. ‘Wel hebben we begin dit voorjaar een student die in Bangkok zat, aangeraden een weekje uit het risicogebied weg te gaan.’ [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?