Terug naar overzicht

Geen postzegel, geen studie

De oud-scholier, Niels Grote Beverborg uit Hengelo, laat het er niet bij zitten. Via een kort geding hoopt hij alsnog toegang te krijgen tot de geneeskundeopleiding.

Ongefrankeerd

Voor zijn eindexamen haalde hij gemiddeld een acht, legt hij desgevraagd uit, dus hij zou niet hoeven loten. Volgens hem heeft de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bevestigd dat zijn cijferlijst op tijd is binnengekomen, maar wilde die de inschrijving niet in behandeling nemen omdat de enveloppe ongefrankeerd was.

Te laat

DUO heeft een ander verhaal. De brief kwam gewoon te laat, aldus een woordvoerder: ‘Wie wil meeloten voor geneeskunde, moet zich vóór 5 juli hebben aangemeld. Daarbij doen we niet moeilijk, we kijken naar de poststempel. Als de brief op 3 of 4 of zelfs 5 juli is afgestempeld, dan beschouwen we die als op tijd.’Maar de brief van de scholier bereikte DUO pas op 9 juli en er zat geen poststempel op. ‘Dat is natuurlijk triest voor hem.’

Gisteren diende het kort geding. Als de jongen ook van de rechter niet aan zijn geneeskundeopleiding mag beginnen, gaat hij eerst een jaar bewegingswetenschappen studeren. ‘En dan begin ik volgend jaar alsnog.’ [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?