Terug naar overzicht

Kick-off ook succes bij slecht weer

Familiedag

750 volwassenen en 400 kinderen zijn tot nu toe aangemeld. De familiedag is een idee van Paul Rüpp, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Avans. ‘Het is nog vakantietijd, veel medewerkers hebben hun kinderen nog thuis. Daardoor zouden er misschien niet zoveel mensen kunnen komen’, vertelt organisatrice van de kick-off, Astrid Damen van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken.

‘Daarom zei Paul Rüpp: “Waarom maken we er geen familiedag van?”’ En zo geschiedde. ‘Ik heb alleen enthousiaste reacties gehad en er niets negatiefs over gehoord. Maar ik kan me zo voorstellen dat we met deze familiedag een andere groep medewerkers trekken dan andere jaren.’

Het aantal aanmeldingen van medewerkers ligt iets hoger dan vorig jaar. De vierhonderd kinderen die verwacht worden, komen uit alle leeftijdscategorieën. Damen: ‘We hebben zelfs 33 aanmeldingen van kinderen die zestien jaar en ouder zijn.’ Voor de kinderen tot vier jaar is er kinderopvang beschikbaar.

Roet in het eten

Het herfstachtige weer van deze week leek even roet in het eten te gaan gooien. ‘Het voordeel van Aquabest is dat we er makkelijk naar binnen kunnen. Zo is Beachclub Sunrise groot genoeg voor iedereen en heeft het familiepark Dippie Doe zowel binnen- als buitenattracties.’

De zeskamp – met onderdelen als vlotten bouwen en een stormbaan – kan desgewenst naar binnen verplaatst worden. ‘Dan worden de activiteiten wel vervangen, bijvoorbeeld door sumoworstelen.’ Maar vooralsnog gaat Damen daar niet van uit. ‘De laatste jaren hebben we altijd goed weer gehad.’

Alcohol

Naast de zeskamp staan er nog veel andere activiteiten op het programma. Zo kunnen sportfanaten volleyballen of waterskiën. De mindere sportgoden kunnen meedoen met een djembé workshop of dansen bij de 0 dB-party. Ben je niet muzikaal en hou je meer van een drankje? Dan kun je alcoholvrije cocktails leren shaken. 

Tot de borrel, die om 17.00 uur begint, is de kick-off alcoholvrij. Bij binnenkomst krijgt iedereen een polsbandje waarmee de hele middag gratis fris gehaald kan worden. ‘Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat alcohol in combinatie met activiteiten als zwemmen en vlotten bouwen gevaarlijk kan zijn.’ Dat risico wil Damen uitsluiten. ‘Als je voor borreltijd echt iets alcoholisch wilt drinken, komt dat voor eigen rekening.’

Na een kort welkomstwoordje van Rüpp wordt er gefeest. Vanaf 19.30 uur draait een dj de Avans top 10. Iedereen kan daarvoor zijn eigen favoriete nummer doorgeven. Ook mogen die getwitterd worden, net als alle op- en aanmerkingen. Eindig dan elke tweet met #avans10.  [ID]

Punt was voor de vakantie al benieuwd naar de animo onder Avansmedewerkers voor de opening van het studiejaar. Kijk op pagina 15 voor de mening van zes Avans’ers.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?