Terug naar overzicht

Noodrestaurant voor Avans Den Bosch

Doordat de verbouwing van de kantine vertraging heeft opgelopen, heeft Sodexo al haar spullen voorlopig overgeheveld naar het Grand Café. Die fungeert tot halverwege oktober als noodrestaurant. Over twee maanden moet de kantine gereed zijn voor gebruik.

Tussen examens

Eigenlijk moest de verbouwing tijdens de zomer plaatsvinden volgens Carla Kop van Diensteenheid ICT en Facilitaire Diensten (DIF): ‘We hadden gehoopt tussen de examens door al met de verbouwing te kunnen beginnen, maar uiteindelijk bleken die momenten heel schaars. Toen hebben we besloten om pas na alle diploma-uitreikingen te starten met de verbouwing. Als je dan toch uitloopt, kun je de overlast beter proberen te beperken.’

Een andere vertragende factor was de vloer. Kop: ‘We hadden eigenlijk het plan om de vloer te gieten. Om hygiënische en technische reden was dat alleen niet mogelijk. Daarom moesten we een alternatieve vloer kiezen die langer duurde om te leggen. Daarmee liep de verbouwing ook een behoorlijke vertraging op.’

‘Verbouwingstasjes’

Al met al zorgt de verbouwing voor de nodige ongemakken. Om die enigszins te verzachten zijn er vanaf volgende week maandag ‘verbouwingstasjes’ te koop in de noodkantine. Tegen een gereduceerd bedrag van drie euro krijg je een broodje, een beker melk en een stuk fruit of candybar. ‘Zo hopen we ook de doorstroom te versnellen. Mensen kopen meteen zo’n tasje en zijn weg. Dan hoeven ze niet heel lang in de rij te staan’, legt Kop uit. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Bossche kantine hele zomer dicht 16-06-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?