Terug naar overzicht

Regenval hindert Bossche bouwvakkers

‘Buiten kunnen we het pad niet afmaken. Alles is nat, terwijl het hiervoor juist hartstikke droog moet zijn’, zegt bouwvakker Jannes. De zweetdruppels parelen van zijn hoofd. Met een grote gasbrander maakt hij een blindengeleidepad van de parkeerkelder naar buiten. Studenten die langslopen kijken met een schuin oog naar het spektakel.  

Survivaltocht

Het is een hele survivaltocht om de tuinlokalen te bereiken, want eenmaal in de buitenlucht moeten de studenten een route kiezen tussen alle plassen door. Nog lang niet overal liggen stoeptegels, dus door de modder is de enige weg om op de plaats van bestemming te komen. ‘Vanaf maandag lopen hier veel studenten’, weet Jannes. ‘We kunnen ons werk nu niet afmaken, maar dan komen we daar volgende week zaterdag voor terug. Dan is hopelijk alles betegeld en maken we het pad af.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?