Terug naar overzicht

AMBM start voltijdopleiding Communicatie


Onderscheiden

‘Daar is in deze regio behoefte aan’, licht Liz Chermin, academiedirecteur van AMBM, toe. ‘Wij hebben gesprekken gevoerd met het bedrijfsleven en er blijkt vraag te zijn naar communicatieadviseurs die echt kunnen werken vanuit een zakelijk perspectief. Denk aan zaken als imago en reputatie: bedrijfscommunicatie vanuit cultureel perspectief. Dat past bij AMBM.’

Maar is er wel nóg een communicatieopleiding nodig? Zowel Fontys als de Hogescholen Zeeland en Rotterdam bieden diverse communicatieopleidingen aan. Chermin: ‘Wij gaan ons zeker van die andere opleidingen onderscheiden. Bij Fontys wordt je een heel goede tekstschrijver, bij ons excelleer je meer met je bedrijfskundige kwaliteiten. Je leert creatieve ideeën te vertalen in een strategisch plan. En je gaat stage lopen bij een groot bedrijf als Philips, of bij Avans zelf.’

Deeltijd

Binnen Avans bestaat momenteel al een deeltijdopleiding Communicatie, bij de Academie voor Deeltijd (ADT) in Breda. De voltijdopleiding sluit hier uiteraard op aan door gebruik te maken van de expertise en ervaringen van ADT. Chermin: ‘Maar omdat de focus bij ons zal liggen op bedrijfscommunicatie gebruiken wij natuurlijk ook onze eigen docenten en expertise. AMBM heeft een zeer sterke opleiding Commerciële Economie, waarbij marketing het hoofdvak is: daar schuurt communicatie tegenaan.’

Open dag

Chermin: ‘Dit studiejaar gaan wij benutten om de nieuwe opleiding verder te ontwikkelen en studenten te werven. We weten dat er een doelgroep is voor deze opleiding, dus we hopen op een goede animo.’ Op de Open dag van 13 november zal de nieuwe opleiding Communicatie voor het eerst gepresenteerd worden. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?