Terug naar overzicht

Bier vloeit rijkelijk tijdens cantus

‘Volgens mij heb ik de grootste kater van iedereen’, zegt Joost Vonk tweedejaarsstudent Bouwtechnische Bedrijfskunde. Samen met 69 andere Totusleden heeft hij gisteravond ‘minstens zes biertjes’ gedronken tijdens de cantus.

Meezingfeest

‘Eigenlijk is het een groot meezingfeest’, vertelt de student. ‘Het is altijd snel uitverkocht, iedereen wil erbij zijn. Met Totus wilden we dit jaar ook een aantal eerstejaars meesleuren. Om ze kennis te laten maken met het studentenleven in Tilburg.’ Uiteindelijk zijn tien eerstejaars meegegaan.

Afterparty

Volgens Joost was de cantus weer prima georganiseerd. ‘Je spreekt veel studenten ook van de universiteit en van Fontys. Iedereen nodigt elkaar uit voor afterparty’s.’ Overigens is het wel zaak van te voren goed te eten, zo meldt de student. ‘Sommigen van ons hebben het geprobeerd op een tosti en wat worstenbroodjes. Maar dan krijg je het toch wel zwaar. Je moet zorgen voor een goede bodem.’

Nadat de cantus aftrapte met twee coupletten van het Wilhelmus is het zingen en drinken geblazen. ‘De grote studentenverenigingen hadden ook allemaal een cantuszanger, die een lied zingt met de coverband. Die hebben we bij Totus niet. Daar moeten we dit jaar maar eens werk van maken.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?