Terug naar overzicht

Docentencentrum gaat van start

Proeflokaal

Het docentencentrum is ontstaan vanuit het proeflokaal. Onder die noemer organiseerde het LIC vorig jaar een aantal bijeenkomsten waarbij docenten vragen konden stellen vanuit hun onderwijspraktijk.

‘Tijdens de proeflokalen bleek dat docenten daar behoefte aan hebben’, zegt Ronald Spruit, coördinator van het docentencentrum vanuit het LIC. Daarom komt er nu een permanent docentencentrum dat in Den Bosch en Breda iedere dinsdag- en donderdagmiddag geopend is, in Tilburg alleen op dinsdagmiddag.

Permanente vraagbaak

Avansdocenten kunnen met al hun onderwijsgerelateerde vragen bij het centrum terecht. Bijvoorbeeld met vragen over hoe je een digitale toets maakt en wat een goede toetsvraag is. Andere voorbeelden zijn te vinden op de weblog waarop vragen zijn verzameld die eerder in de proeflokalen zijn gesteld.

Alle vragen worden geregistreerd. ‘Daarom willen we ook dat iedereen persoonlijk langskomt en de vraag niet in de e-mail blijft hangen’, vertelt Spruit. ‘Als je niet in staat bent om op dinsdag- of donderdagmiddag langs te komen dan kun je een afspraak maken via de telefoon of e-mail.’

Succes

Als blijkt dat vaak dezelfde vragen terugkomen, wordt er een workshop rondom die vraag gegeven. Daarnaast staan er een aantal vaste workshops op de planning die bijvoorbeeld inzoomen op BlackBoard of multimedia.  

Spruit gaat ervan uit dat het centrum niet alleen docenten trekt die altijd al bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. ‘We willen dat het centrum laagdrempelig is, iedereen moet kunnen binnenlopen. Het docentencentrum is een partner waarmee je een goed gesprek kunt hebben en kunt sparren.’

Tijdens de openingsperiode van 21 september tot het begin van de herfstvakantie op 18 oktober is iedereen welkom om binnen te lopen. Onder de docenten die in die periode een vraag stellen, wordt een iPad verloot. [ID]

Het docentencentrum is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00-17.00 uur.

In Breda:         HX210, (076) – 523 80 59

In Den Bosch:  OX107, (073) – 629 55 42

In Tilburg:        CX103, (013) – 595 82 61       (in Tilburg alleen op dinsdagmiddag)

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?