Terug naar overzicht

Fout geparkeerd? 66 euro!


Laden en lossen

Ze doen ook maar gewoon hun werk. Twee agenten waren maandagmiddag hele rijen auto’s naast het Avansgebouw aan het beplakken met dikke gele bonnen. ‘Ja, wij hebben hier genoeg te doen’, bevestigt een de agenten. ‘Auto’s worden midden in de struiken neergeplant, vrachtwagens of bestelbusjes die moeten laden en lossen komen in de knel. Zo heeft Avans er zelf ook last van.’

Nog geen minuut later krijgt de agent gelijk. Een bus van DHL moet tussen twee rijen fout geparkeerde auto’s door manoeuvreren, met grote moeite worden links en rechts de autospiegels nét niet geraakt. De DHL-chauffeur kijkt gefrustreerd.

Waarschuwing

Op de schuifdeuren van vleugel 61 hangen briefjes waarop studenten en medewerkers worden gewaarschuwd voor het bekeuren en gevraagd mee te werken aan het verminderen van de parkeeroverlast rondom het Lovensdijkgebouw. Maar als alle 'legale' parkeerplaatsen vol zijn, waar moeten studenten dan parkeren?

De agent verwijst naar de Topaasstraat, aan de overkant van de Claudius Prinsenlaan. ‘Of het Chasséveld. Op die locaties is vrijwel altijd plek. Dan moeten studenten wel iets verder lopen, ja. Het is niet anders. Betaald parkeren is altijd nog goedkoper dan een boete, toch?’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?