Terug naar overzicht

Getallen

De dag begon met het afgaan van mijn digitale wekker om 6.55 uur. Daarna moest ik om 7.45 uur de deur uit, om mijn fiets om 7.50 uur aan het hek bij de bushalte van bus 10 vast te kunnen maken met 2 sloten.

Na wat stevig doorstappen van de bushalte naar mijn stagepraktijk, was ik precies op tijd voor de eerste patiënt van 8.25 uur. De oefeningen die ik met deze patiënt uitvoerde, gingen in 3 series van ieder 30 seconden met 1 kg, precies zoals op het trainingsformulier staat. Hier stond ook op dat deze patiënt slechts de oefeningen 1, 3, 4, 7 en 8 moest uitvoeren. Met elk hun eigen gewicht en trainingsduur.

Gedurende de dag heb ik 4 keer naar een patiënt, met een gebruikelijk 10-cijferig telefoonnummer, moeten bellen om iets te vragen.

 

Na een hele dag stage, waar veel patiënten een nieuwe datum en tijd meekregen op hun kaartje voor een volgende behandeling, moest ik om 6 minuten over het hele uur de praktijk uitlopen om bus 10 terug naar huis te halen.

Onderweg naar de bushalte zag ik een aantal gele borden langs de weg staan. Hierop stonden data en tijdstippen die betrekking hebben op een grote wegafsluiting die in verschillende fases wordt uitgevoerd deze maand.

 

Eenmaal thuis schonk ik voor mezelf een glaasje rode wijn in en las op mijn kant-en-klaar maaltijd dat deze 4 minuten in de magnetron op 600 Watt opgewarmd moest worden. Intussen wierp ik een blik op pagina 115 van de tv-gids om te zien wat ik tijdens het eten zou kunnen kijken. Ik zag daarin 3 programma’s die me wel leuk leken. Toevallig op RTL 4, 5 en 7. Moeilijke keuze.

 

Aan de hand van deze oplettende dag kan ik na het schrijven van deze column van 405 woorden concluderen dat ik voor mezelf een leven als numeriek analfabeet in deze maatschappij definitief als onmogelijk beschouw.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?