Terug naar overzicht

Hardlopen voor studentenprijzen

Voor de eerste keer sinds lange tijd organiseert BRESS, de organisatie voor studentensport in Breda, een Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK). Het kampioenschap wordt geïntegreerd in de Singelloop.

Tijdsregistratie

‘De Singelloop helpt ons met alle faciliteiten, zoals de tijdsregistratie’, vertelt Sjoerd Gabriël, medewerker marketing & organisatie van BRESS. De integratie van het NSK in de Singelloop betekent verder dat de studenten vanuit een apart vak starten en dat er na afloop een prijsuitreiking op de Grote Markt is.

Om mee te doen met het NSK moet je natuurlijk student zijn. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een sportkaart bij een studentensportvereniging, zoals BRESS. ‘Je hoeft niet aan een bepaald niveau te voldoen’, aldus Gabriël, ‘je kunt ook gewoon voor de fun meelopen. Maar er doen wel een aantal zeer snelle studenten aan mee.’

Hogeschoolloop

Heb je geen sportkaart, dan kun je meedoen met de Hogeschoolloop. Die wordt tegelijkertijd met het NSK gehouden en ook Avansmedewerkers mogen daar aan meedoen. Gabriël: ‘Iedere deelnemer aan het NSK en de Hogeschoolloop betaalt 7,50 euro en krijgt daarvoor een goodie bag en een functioneel hardloopshirt.’

Tot nu toe hebben zo’n twintig lopers zich aangemeld. Dat zijn volgens Gabriël vooral de die-hard lopers. ‘De meeste studenten zijn pas deze week weer begonnen, daarom beginnen we nu echt met de promotie. We gaan bijvoorbeeld alle studentensportbonden in Nederland benaderen.’ BRESS mikt in totaal op honderd deelnemers.

Het NSK op de weg is voorlopig het enige kampioenschap dat BRESS organiseert, maar Gabriël sluit niet uit dat dit in de toekomst nog vaker gaat gebeuren. ‘Het streven is om volgend jaar weer het NSK op de weg in Breda te krijgen’. Inschrijven voor het NSK en de Hogeschoolloop kan hier. [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?