Terug naar overzicht

Loungen in het zonnetje op HBO Intro

Het bier laten ze goed smaken maar een plek op de zitzakken kunnen ze vergeten, die zijn al de hele tijd bezet. Balen voor eerstejaarsstudenten Pauline Scheel en Fleur Baltussen. Ze beginnen een studie aan de kunstacademie, maar vinden het jammer dat er niet veel meer studiegenoten zijn gekomen. ‘We waren vrij vandaag, daarom blijven de meesten weg’, denkt Pauline. 

Zelf was ze wel in voor een feestje. En ze wilde weleens wat meer van de stad zien. ‘Ik ben pas twee keer eerder in Den Bosch geweest.’ Studiegenoot Fleur heeft er al vier jaar op zitten bij het Koning Willem 1 College en helpt haar op weg. Zo in de zon hebben ze niks te klagen. ‘En de dj draait lekkere muziek. Nu nog hopen dat het wat drukker wordt.’ 

Een feestje is een feestje

De marktkramen zijn zo opgesteld dat er een knusse sfeer heerst op de Markt. Robert Bom, derdejaars Accountancy, is voor het derde jaar op het festival. ‘Een feestje is een feestje, of het nu bedoeld is voor eerstejaars of niet.’ Hij heeft al lekker op een terras gezeten en rekent erop dat het nog gezellig wordt. ‘Als het straks druk is en gezellig, dan blijf ik tot het einde.’ De rest van het jaar kan hij uitgaan op donderdag uit zijn hoofd zetten, want hij moet stage lopen. ‘Dan kan het alleen nog in de weekenden’, beseft hij. 

Alcoholvrije cocktails

Pauline van der Lee en Elise Quinten zijn tweedejaars Integrale Veiligheid en helpen de beveiliging van het festival met toezicht houden op het terrein. ‘Wij zijn even toiletteren’, klinkt uit hun portofoon als collega’s even van hun plek gaan. ‘We zijn weer op onze post’, klinkt het even later. De dames lachen erom. Ze verwachten geen bedreigende situaties. ‘De muziek is goed, het wordt gewoon een gezellige avond. We mogen dan wel niet drinken, maar het kraampje dat gratis alcoholvrije cocktails maakt, staat in de buurt. Het komt wel goed met ons vanavond.’ [EvG]

Meer foto's van het HBO Intro Festival zijn te vinden op de Facebookpagina van Punt.

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?