Terug naar overzicht

Natte start HBO Intro Breda

Drakenbootrace

Op het ritme van een trommel passeert het team CSI Breda de finishlijn. Weer verloren. Deelnemer Kay Michiels, docent bij Forensisch Laboratorium Onderzoek (FLO) in Breda kan er niet mee zitten. ‘Ik ben hartstikke trots op mijn studenten.’

De studenten van Michiels volgen allemaal de minor Ketenanalyse. Eigenlijk hebben ze nu les, maar voor deze ene keer zijn ze in de binnenstad van Breda, in de Haven waar de Drakenbootrace gehouden wordt.

Michiels: ‘Mijn studenten vroegen wanneer we eens wat met z’n allen zouden gaan doen. Dat vond ik een goed idee, maar het moest wel een activiteit in Breda zijn waar we onder de naam van Avans aan mee zouden kunnen doen.’

Het werd de Drakenbootrace, georganiseerd door BRESS, de sportvereniging voor Bredase studenten. Het inschrijfgeld werd betaald door de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM), waar de opleiding FLO onder valt.

Koud en nat

Go with the Flo heet het team van Koen Wijnans derdejaars FLO. Hij heeft het koud. Dat ligt niet alleen aan de vele regenbuien. ‘Van het enthousiast peddelen word je ook zeiknat.’ Zijn team heeft tot nu toe alle races gewonnen, maar dat was vooraf ook de verwachting. ‘Alle fanatiekelingen zitten in dit team.’

FLO bevolkt drie van de zeven teams die met de Drakenbootrace meedoen. Rolf van Riel van organisator BRESS is tevreden over het evenement. ‘Het moet nog groeien, dit is de eerste keer. We hopen dat dit een traditie wordt. Nu varen er boten waar maximaal acht mensen in kunnen. In de toekomst willen we grotere boten gaan gebruiken, zodat hele schoolklassen mee kunnen doen.’

Grote Kerk

Dan is het wel de bedoeling dat het weer meewerkt. Want ook al was de infomarkt overdekt en op een prachtige locatie in de Grote Kerk van Breda, dankzij het slechte weer was de opkomst ook daar niet echt hoog te noemen. De informatie over kamers, bijbaantjes en studentenverenigingen in Breda werd maar door enkele groepjes studenten opgenomen.

Pas aan het einde van de middag werd het droog – net op tijd voor de start van het eerste buitenoptreden van The Party Squad.

Tienduizend feestvierders

Het HBO Intro Festival in Breda is gisterenavond door zo’n tienduizend studenten bezocht. Zij gingen uit hun dak bij onder andere de WC Experience en DJ Vato Gonzalez. De af en toe harde regenbuien konden de pret niet drukken.  [ID, AR] 

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Loungen in het zonnetje op HBO Intro 10-09-2010

Filmpje van de drakenbootrace:

 

 

Kijk op de Facebookpagina van Punt voor nog meer foto's van de drakenbootrace.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?