Terug naar overzicht

Nieuwe ATGM-labs klaar voor gebruik


Nieuwe zuurkasten

‘We zijn erg tevreden over hoe snel en voorspoedig de verbouwing is gegaan’, zegt ATGM-docent en coördinator van de verbouwing Ad Biemans. ‘In ruimte 61.041 is een compleet nieuw propedeuselab aangelegd. Waar eerst werkplekken voor medewerkers en een computerruimte zaten, is nu plek voor ongeveer 24 eerstejaarsstudenten.’

Ruimte 61.049, waar medewerkersplekken waren, is bij 61.052 getrokken. Samen is dat nu één groot laboratorium, inclusief vier nieuwe zuurkasten, voor Organische Chemie en Chemische Technologie. Biemans: ‘Alles is ruimer opgezet, met bredere looppaden. Het organische lab was te krap geworden en ons studentenaantal blijft groeien.’ Met in totaal zo’n duizend studenten op de ATGM zijn alle labs hard nodig.

Doka

Speciaal voor de studenten Forensisch Laboratorium Onderzoek (FLO) is er in 61.047 (voorheen propedeuselab) nu een apart forensisch lab. ‘Dit werd echt hoog tijd’, vertelt Biemans. ‘We hebben sinds september 2007 de major FLO, maar tot nu toe moesten de forensische studenten in andere labs hun proeven doen, heel onhandig. Dit nieuwe lab heeft zelfs een donkere kamer, een doka, voor polylight-experimenten. Die was er voorheen niet.’

In tegenstelling tot eerdere, foutieve berichtgeving op de website van Punt wordt de kelder (ruimte 61.-07) geen lab maar een computerwerkruimte voor studenten en stagiairs van ATGM. Biemans: ‘Er komen vaste pc’s en aansluitingen voor laptops. In totaal zijn hier straks vijftien werkplekken.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?