Terug naar overzicht

Ondernemende studenten gezocht

Marc Latupeirissa en Coos Salomons zijn projectleiders bij Starterslift. Latupeirissa houdt zich voornamelijk bezig met starters uit de technische en economische sectoren. Salomons is er vooral voor creatieve starters van de AKV|St. Joost en Communication and Multimedia Design. Sinds kort zit de organisatie op een nieuwe locatielokaal 61.404 op de Lovensdijkstraat  61 in Breda. Er is nog plek voor nieuwe studentondernemers.

Wie kan er bij Starterslift terecht?

‘Avansstudenten en medewerkers die een eigen onderneming willen beginnen. Dat kunnen mensen zijn met een briljant technisch idee waar ze een bedrijf rondom willen opzetten. Maar ook studenten of medewerkers die een gat in de markt zien, of ergens een innovatieve draai aan willen geven.’

Moet je al een compleet bedrijfsplan hebben voor je aanklopt bij Starterslift?

‘Helemaal niet. Heb je een idee voor een eigen bedrijf kom dan eens met ons praten. Alleen al door met anderen van gedachten te wisselen, kom je zelf verder.’

Maar komt iedereen dan in aanmerking voor hulp van Starterslift?

‘Nee. We kijken eerst of iemand wel echt ondernemer wil worden. Heeft hij doorzettingsvermogen. Heeft het idee potentie. Uiteindelijk volgt er een screening door mensen uit het werkveld. Zij bepalen uiteindelijk of iemand door kan binnen Starterslift.’

En als je nog niet toe bent aan de screening?

‘Starterslift biedt profielworkshops aan. Daarin geven Avansdocenten les over profilering van je ondernemingsplan. Je leert een scherpe presentatie geven. Na deze workshops ben je er als student achter gekomen dat ondernemen niks voor je is, of je komt gemakkelijker door de screeningsronde.’

Wat voor hulp biedt Starterslift?

‘We kunnen starters koppelen aan mensen uit ons netwerk die als coach optreden. We organiseren businessateliers;  Met behulp van Avansdocenten ga je een traject in dat uiteindelijk leidt tot een businessplan op maat. We kunnen helpen met de aanvraag van subsidies. Starterslift zelf heeft ook beschikking tot enkele beurzen. We organiseren netwerkmeetings. We hebben mensen in ons netwerk die kunnen helpen bij de aanvraag van patenten. Ga zo maar door.’

En werkplekken?

‘Zowel binnen Avans als in de regio kan Starterslift je helpen aan een werkplek. Op de Lovensdijkstraat hebben we een grote ruimte waar meerdere starters bij elkaar zitten. Dat werkt goed want je leert van elkaar.  Je hoort dingen van de een waar je zelf later ook mee te maken kunt krijgen. Voor het ontvangen van derden hebben we ook ruimte beschikbaar.’

Gewoon langskomen dus?

‘Ja. Loop je rond met de gedachte een eigen onderneming te starten, kom dan eens met ons praten. Het is geheel vrijblijvend en je steekt er altijd iets van op.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?