Terug naar overzicht

Oud-studenten winnen Kunstprijs 2010

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt de prijs woensdag uit aan de kunstenaars in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (SM’s). Ze wonnen de prijs met hun films en filminstallaties, de discipline die dit jaar centraal stond. Met de prijs wil het Prins Bernhard Cultuurfonds hun oeuvre voor publiek zichtbaar maken. Veel werk bevindt zich in de openbare ruimte en is tot op heden niet voor publiek bij elkaar getoond in een tentoonstelling.  

De jury spreekt van: ‘iets ontwapenends, een gevoeligheid en naïviteit die ook onze kwetsbaarheid als toeschouwer aanboort. Die oprechtheid, puurheid, maar ook overtuigingskracht komen terug in de wijze waarop zij mensen in heel de wereld én thuis voor hun werk weten te benaderen en portretteren in filminstallaties.’ Volgens de kenners
belichamen Martin en Inge hun werk. De kunstenaars zijn verhalenvertellers en prikkelen volgens de jury de fantasie.

Tentoonstelling

Ter gelegenheid van de prijs opent het SM's morgen de tentoonstelling ‘Between You and Me’ van Martin en Inge Riebeek. De tentoonstelling laat video-, film- en interactieve werken zien, die speciaal voor de tentoonstelling opnieuw zijn bewerkt. De toeschouwers worden geconfronteerd met de verlangens, wensen en hoop van gewone mensen. Ook wordt het boek Between You and Me gepresenteerd, met een overzicht van hun oeuvre. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 2 januari 2011. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?