Terug naar overzicht

Per direct extra bussen naar Avans Breda

 

Dat het dringen is voor een plaats in de bus constateerde ook Punt vorige week. ‘Het is altijd druk. Niet alleen ’s ochtends maar ook na schooltijd, rond een uur of drie, zitten de bussen bomvol. Eén keer ben ik gaan lopen, toen had ik drie volle bussen aan mijn neus voorbij zien gaan’, vertelde Erwin Meering, eerstejaarsstudent International Business and Management Studies op het station in Breda.

Spitsuren

Goed nieuws voor alle studenten die ’s ochtends staan te dringen: Veolia zet vanaf deze week extra bussen in tijdens de spitsuren. ‘Het is voor ons aan het begin van het studiejaar lastig in te schatten hoe druk het wordt’, zegt Piet van den Bosch van Veolia. ‘Avans laat het wat dat betreft ook schieten. Veel instellingen, vooral middelbare scholen, nemen op voorhand contact op met ons over op welke tijden ze de meeste drukte verwachten.’

Van den Bosch zou graag eens met Avans om de tafel gaan zitten. ‘Nu rijden sommige chauffeurs ’s ochtends twinitig minuten een paar ritjes naar Avans en kunnen daarna weer naar huis. Als Avans het begin van de lessen zou spreiden, hoeven wij die chauffeurs niet in te zetten. Bovendien verspreidt de drukte zich dan en is het comfortabeler reizen voor de studenten.’

Directe gesprekken

John Theeuwes, projectleider bij de Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten (DIF), bevestigt dat Avans contact zoekt met Veolia. ‘We beseffen ons dat er een direct gesprek moet komen om te kijken wat mogelijke oplossingen zijn voor dit probleem.’ Sinds 2007 is er geen contact meer geweest tussen de vervoersmaatschappij en Avans. ‘De provincie is opdrachtgever van het openbaar vervoer, zij baseren zich daarbij op de gegevens die de gemeentes binnen krijgen vanuit bijvoorbeeld bedrijven.’

Theeuwes wil snel met Veolia gaan praten om te kijken wat mogelijke oplossingen zijn voor het probleem van de volle bussen. ‘Ook de parkeeroverlast mee die momenteel speelt rondom de gebouwen van Avans, speelt daarin mee. Misschien dat die afneemt als het openbaar vervoer aantrekkelijker wordt.’ [AR]

Zie ook eerder verschenen artikel:

Bussen naar Avans zijn overvol  13-09-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?