Terug naar overzicht

Piet Paulusma, snoepjes en lingerie

‘Vanuit Den Bosch, zeggen wij tegen iedereen: Houdoe!’ Weerman Piet Paulusma had het kunnen weten. In plaats van de gebruikelijke Friese uitsmijter, neemt een groep eerstejaarsstudenten Sociale Studies in Den Bosch afscheid in het Brabants. Houdoe dus in plaats van ‘oant moarn’. De five seconds of fame tijdens Piets Weerbericht zijn op dinsdagavond het eerste wapenfeit van hun introductie.

Snoepie voor poepie

De volgende dag weten de studenten opnieuw de aandacht op zich te vestigen. Ditmaal in de Bossche binnenstad. Bezoekers van de markt kijken glimlachend toe wanneer de studenten zes verschillende opdrachten voor de kiezen krijgen. Zo moeten ze voor de McDonald’s bij voorbijgangers bedelen om snoep terwijl er om hun nek een bord hangt met de tekst ‘Heeft U een snoepie voor dit poepie?’

Voor V&D staan bij een ander spel twee cirkels op de klinkers gekalkt die door studenten moeten worden volgepropt met voorbijgangers. Op het plein voor de Sint-Jan strijden studenten tegen elkaar in een estafetterace met de onderdelen beschuitfluiten, op blokken lopen en een ballon kapot blazen. En bij Bakkerij Bart duelleren groepen wie het eerste een deuntje herkent dat afkomstig is uit een foute film.

In lingerie

Maar de meeste opwinding ontstaat bij het spel ‘Kledinglijn’. Sommige groepen kennen namelijk nauwelijks grenzen om een zo lang mogelijk lint van kledingstukken te fabriceren. In hun enthousiasme om van de tegenpartij te winnen, gaan zelfs de broeken massaal uit. Enkele Bossche bejaarden kijken vol verbazing naar de in lingerie rondhuppelende studenten.

De intromama’s Loes van Doelen en Marjolijn Beuken kijken ondertussen goedkeurend toe: ‘Ja, dat proberen wij natuurlijk te stimuleren. Gelukkig doen de meeste studenten enthousiast mee.’ Al kan het volgens de tweedejaarsstudenten altijd een graadje erger: ‘Toen wij vorig jaar dit spel deden, waren er studentes die zelfs hun bh tussen de kledingstukken knoopten.’

Binnen slapen

‘Ik ga mijn broek dadelijk echt niet uittrekken,’ zegt de toekijkende student Sharon van Dongen. Toch begrijpt de kersverse eerstejaars het enthousiasme onder sommige van haar medestudenten: ‘De teams die vandaag de meeste punten binnenslepen, mogen morgen in Wijchen binnen, in het gebouw, slapen.’

De verliezende groepen zijn tijdens de laatste dag van de introductie veroordeeld tot een nacht in een tent. Dat is geen optie voor Sharon en consorten: ‘Die tent moet je zelf regelen en opzetten. Ik heb ook geen zin om daar in de trein mee te sjouwen. En weet je hoe koud het ’s nachts is? Wij hebben trouwens geen van allen een tent, haha.’ [CT]

Meer foto's van de introductie zijn te vinden op de Facebook-pagina van Punt en de website van studievereniging La Divina Commedia. Meer over de introducties bij Avans lees je in het Puntdossier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?