Terug naar overzicht

Rooster en vrije computers op gsm

‘We zien wel toekomst in Android’, verklaart vierdejaarsstudent Arnold Pistorius zijn keuze om de rooster-applicatie te maken. Ze moesten iets in Java programmeren, maar de mannen zochten een uitdaging. ‘We wilden iets nieuws proberen.’ Ze hadden tenslotte nog nooit eerder een ‘app’ ontwikkeld.

Android Market

Dat moesten ze even onder de knie krijgen. ‘We wisten niks van het systeem. Elke dag zijn we van negen tot vijf bezig geweest, maar we kregen wel steeds meer kennis’, vertelt Pistorius. Na drie weken ontstond de eerste versie, die ze steeds verder hebben verbeterd. Nu wordt hij volop gedownload via de Android Market en heeft als waardering 4,5 sterren uit vijf. Van Avans kregen ze een 8,5. ‘Tevreden zijn we nooit, maar ik denk dat we wel trots kunnen zijn op het resultaat.’

En voorlopig sleutelen ze ook nog even verder. Niet meer voor een cijfer, maar voor de lol. ‘De informatie komt nu van de roostersite. Samen met DIF willen we de app direct aan het roostersysteem koppelen.’ En dat is nog niet alles, want Pistorius ziet wel iets in een nieuwe app. Die laat, gelinkt aan de website inuse.avans.nl, de gebruiker precies zien waar op Avans hij nog een vrije computer kan scoren. [EvG]

Zie ook eerder verschenen artikel:

Recensie: Avansrooster voor de iPhone 23-10-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?