Terug naar overzicht

Spieken bij supermarkten

Om de supermarktwereld te doorgronden, kreeg iedere projectgroep onlangs een filiaal van EMTÉ toegewezen. Aan de studenten de taak om een bepaalde productafdeling van de betreffende supermarkt te verbeteren. En hoe kun je dat beter doen dan door een kijkje te nemen in de keuken van Engelands beste grootgrutters?

Dierenverzekering

Volgens docent Bart Biekens is Engeland namelijk het supermarktwalhalla van Europa: ‘De supermarkten zijn er veel groter. Ze hebben bijvoorbeeld veel meer soorten huismerken en het assortiment is uitgebreider. Neem de afdeling met dierenvoeding. In Engeland kun je daar bijvoorbeeld ook hondenriemen kopen of een verzekering voor je kat afsluiten.’

Behalve aan erkende supermarkten als Tesco en Sainsbury’s brengen de studenten ook een bezoek aan Londen. Biekens: ‘We gaan langs bij Niketown en de Apple Store. Die winkels zijn toonaangevend op het gebied van beleving. Daarnaast bezoeken we natuurlijk Harrods, zeg maar de Britse overtreffende trap van de Bijenkorf.’

Urenlang vast

In totaal neemt de studiereis naar Engeland vier dagen in beslag. Van zondag 10 oktober tot donderdag 14 oktober zitten de studenten aan de andere kant van het Kanaal. Het is te hopen dat de terugweg dit jaar soepeler verloopt dan in 2009. Toen zaten Biekens en zijn studenten urenlang vast op de boot dankzij een staking van het havenpersoneel. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Boot met Avansstudenten vast bij Dover 16-10-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?